28. huhtikuuta 2016

50-luvun korituoli ja pari sisustusjuttua



Meille kotiutui muutama viikko sitten vanha korituoli. Tälle olisi monta paikkaa talossa, mutta saa nyt toistaiseksi olla keittiön nurkassa. Tykkään tästä mallista tosi paljon. Myös vanhan tuolin patina on kaunis.




Keittiöön hankin kaksi perusmattoa. Matot ovat Elloksen Himla -mattoja, sävy betoninharmaa. Luovuin lopulta räsymattojen teettämisestä, koska minusta tuntui, ettei räsymatoista tule oikeanlaisia, jos ne tehdään trikookuteista. Tupaan edelleen haaveilen aidoista räsymatoista ja kutojakin on löytynyt, mutta kuteet pitäisi ehtiä itse leikkaamaan. Joten tuvan matot jää vielä toistaiseksi odottamaan tuloaan.




Näiden Himla-mattojen hyvä puoli on se, että ne ovat ohuita, konepestäviä puuvillamattoja. Meidän keittiöön siis täydellisiä, kun voi nakata tarpeen vaatiessä pesuun omaan koneeseen. Lapsiperheen keittiömattoja, kun joutuu aika usein pesemään.




Matot vaikuttavat ohuudestaan huolimatta laadukkailta, ne on tosi tiiviisti kudotut. Lämmin eläväisen harmaa väri on minusta myös ihana.




Tämä on huono kuva, mutta tykkään tästä näkymästä keittiöstä kylppäriin. Syvän punaruskea ovi yhtyy nyt kauniisti kennolaattoihin.




Sain maalattua myös ulko-ovet sisäpuolelta munaöljytemperalla. Mukava, kun vaaleaan kuistiinkin tuli ryhtiä.






Sitten kysymys? Tietääkö kukaan minkälaisella käsittelyllä/maalillla lampun jalan voisi patinoittaa? Olen tämän jalkalampun hankkinut jo vuosia sitten Ellokselta. Malli on mukava, mutta messingin väri tosi keltainen. (Ei näy tässä kuvassa) Haluaisin sen tummemmaksi, vähän vanhemman näköiseksi.




Huomenna tai viimeistään ylihuomenna palaamme takaisin kotiin! Tämä sielukas talovanhus on jo niin koti, ettei enempää olla voisi. Ja lintujen valtava konsertti takametsässä on jälleen alkanut ja toivottaa taas tulijat tervetulleeksi. Ihanaa! <3





12 kommenttia:

  1. Niin kaunista ja ihanan yksinkertaista teillä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, katselin juuri, että meillä on aika paljon värejä ja erilaisia pintakäsittelyjä, mutta ilmeisesti ne ei riitele kovin keskenään, jos vielä näyttää yksinkertaiselta. Hyvä juttu, välillä olen miettinyt tuleeko liika koitettua kaikenlaista. :)

      Poista
  2. Anonyymi28.4.16

    Happopatinointi on vanha konsti. Lampunjalassasi saattaa kyllä olla suojakäsittely (lakka tms) jolloin patinoinni lopputulos ei ehkä ole toivotun kaltainen. Ehkä sitä voi kokeilla pienelle alalle?
    T. Nina L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Meillä on uudet messinkivetimet, joissa on kaunis patina. Sellaisen, kun saisi tehtyä. :)

      Poista
  3. Himlan matot ovat kauniita! Meillä vaan taisi olla joku maanantai kappale kun hapsut alkoi purkautua jo muutaman viikon kuluttua... :( myös reunoilta matto alkoi röpsöttämään.. Harmitti palauttaa kun kerkesin ihastua mattoon mutta arvelin että hinta-laatu ei siinä kohdannut. Toivottavasti sinulla on parempi onni mukanasi! :) Teillä on kaunis koti, olen mielenkiinnolla seurannut valtaisaa projektianne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, minulle tuli matoista ihan laadukas vaikutelma ja tykästyin niihin kyllä heti rullan avattuani. Nyt jään jännittämään, kuinka meidän matoille käy!

      Poista
  4. Anonyymi29.4.16

    Vintage paintin kalkkimaaleilla ja vahalla saa patinoitua myös lampun jalan. Itse olen tuon merkin kalkkimaalia käyttänyt, mutta varmaan muutkin merkit toimivat. Ja se vaha viimeistelee patinan. Niin ja on kyllä kaunis koti ja edelleen omat haaveet vanhasta hirsitalosta vaan kasvavat aina ko blogiasi luen. Terveisin Kirsi, Lapista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistä! Pitäisi vähän perehtyä näihin maaleihin ja vahoihin. Toivottavasti teidänkin talohaaveet toteutuvat!

      Poista
  5. Meillä on Himlan matot olleet käytössä keittiössä, eteisessä ja ruokasalissa. Isoin kokokin menee koneeseen. Vanhin on ollut käytössä neljä vuotta ja edelleen siisti – juuri tuo keittiön matto, joka on kovimmalla koetuksella. Vähän on haalistunut, mutta ei häiritsevästi. Tilasin kokeeksi juuri nuo harmaat, mutta sävy ei ollut sopiva. Toivottavasti tulisi vähän lämpöisempi harmaa mallistoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että teillä nämä matot ovat kestäneet hyvin! Odotin, että sävy olisi voinut olla hieman vielä lämpimämpi, mutta meillä menee kyllä näinkin. Minusta näissä on ihanan eläväinen pinta. :)

      Poista
  6. Hei!
    Mikä sävy sinulla on tuossa ruskeassa munatemperassa? Meillä aivan saman sävyiset ovet 60-luvun maalien alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt kyllä täytyy sanoa etten enään millään muista, mitä niihin laitoin. Uskoisin että ovissa on ainakin poltettua terraa, englanninpunaista, jotakin ruskeaa ehkä oksiidiruskeaa..

      Poista